Про це заявила сама Гонтарева, коментуючи співпрацю Національного банку із правоохоронними органами, повідомляє прес-служба НБУ.

«Заяви деяких політиків щодо кримінальних переслідувань керівництва Національного банку і мене особисто не мають під собою жодних підстав, окрім бажання отримати політичні дивіденди. Вкрай неприємно спостерігати, як ті, хто публічно заявляли про відданість принципам та ідеям Революції Гідності та розбудови європейської демократичної України, вдаються до відвертих маніпуляцій у стилі популістів та рупорів політиків «старої генераці», - заявила голова НБУ.

У Нацбанку також наголошують, що саме під керівництвом Гонтаревої НБУ зупинив діяльність банків, що проводили незаконні операції, в тому числі виводили кошти рефінансування за межі України.

«Відтак, Національний банк неодноразово звертався до правоохоронних органів з приводу розслідування правопорушень, пов’язаних із неповерненням Нацбанку рефінансування неплатоспроможними банками. Наприклад, у 2015-2016 роках саме з цього приводу НБУ направив до правоохоронних органів 12 заяв про скоєння злочину акціонерами цих банків, а також ініціював 44 судові справи по стягненню заборгованості цих банків перед Національним банком з майнових та фінансових поручителів», - йдеться у повідомленні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ