Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

У Дніпропетровській області внаслідок негоди пошкоджені дахи 9 житлових будинків, дахи будівлі дитячого табору та школи, також повалені близько 150 дерев. Зазначається, що всі повалені дерева станом на 13 годину 1 липня вже розпиляні та прибрані.

У Львівській області залишаються підтопленими 4 присадибних ділянки та 6 підвалів житлових будинків у селищі Зарічне. Також на Львівщині пошкоджені дві дороги місцевого значення.

В Івано-Франківській області підтоплені 5 присадибних ділянок та 9 підвалів житлових будинків. Раніше в області були підтоплені 190 приватних будинків, пошкоджено 8 автомобільних мостів та один пішохідний.

На Луганщині підтоплені 15 присадибних ділянок.

У Чернігівській області підтоплено фундамент та частково пошкоджено стіни житлового будинку, де проживали 57 людей. Ніхто не постраждав. Місцева влада ухвалила рішення про відселення мешканців.

Рятувальники наголошують, що вдень 1 липня погодні умови вже стабілізувались в Україні. За даними Укргідрометцентру на території країни очікуються невеликі та помірні дощі (крім південних областей). Температура повітря в західних та північних областях 14-19  С, на решті території 20-25 С.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ