Гості в студії народного толк-шоу аналізували можливості контрнаступу України та третьої фази війни.

На найбільшому майданчику для політичних дискусій в етері телеканалу НТА у проєкті «Говорить Великий Львів», аналізуючи події, які творять нашу історію, переможну історію говорили сьогодні насамперед про «москву», яка іде на дно.

Детальніше та з військової точки зору про ситуацію розповів гість студії Руслан Кошулинський, військовий експерт, голова фракції ВО «Свобода» у Львівській Міській Раді.

Це є друге влучання нашої ракети «Нептун», дві було випущено, вони попали. Цей крейсер це не новий крейсер, це його друга назва. Цей крейсер стояв орієнтовно за 50 кілометрів від острова Зміїний і основним його завданням будо захистити чорноморський флот, тобто закрити небо і це дуже символічно. Нагадаю, що наша ракета, оперативна дальність якої до 1000 кілометрів, вона влучила. Коли починає надходити команда про евакуацію особового складу, значить корабель вже не діючий. Хто би там вже не розповідав, що його рятують, витягують: якщо команду забирають, значить не зможуть спасти. А назва – це показово, це політична складова», - розповів Кошулинський.

Резюмуючи, військовий експерт зауважив, що:

Ми показали московії, що б ви не робили, як би ви себе не відчували, на морі вам не буде просто. Ми вже можемо, сьогодні, навіть з нашої зброї, навіть, нашими ракетами знищувати ваші найсучасніші і найпотужніші кораблі».

Що ж стосується основних питань ескалації чи локалізації, а також шансів і можливостей наступу, які зараз вже оцінюють як 50 на 50, через проблеми у наступаючих, Петро Костюк розповів про те, чого слід очікувати.

Якийсь результат від них путін вимагає, тому вони вирішили локалізувати свої дії в Донецьку, Луганську, Харківська, частково Запорізька, Херсон і вийти принаймні на адміністративні кордони лнр-днр. Ми забуваємо, що війна гібридна і пішла гаряча фаза. Війна швидко не закінчиться, це не спринтерська дистанція, це стаєрська, якщо й не марафон і ми маємо цей марафон витримати. Я не песиміст - я реаліст і ця перемога буде даватися нам важко».

Ситуація на міжнародному рівні теж має свої особливості, однак приїзд чотирьох президентів до Києва нещодавно мав свій потужний ефект і йдеться зовсім не про передвиборчий піар, детальніше про міжнародну співпрацю розповідала Ганна Гопко, народний депутат України VІІІ скликання, голова комітету у закордонних справах Верховної Ради VIII скликання, проте далі провадить міжнародну діяльність.

Ті візити, які є, це дуже важливо привозити. Я дуже сподіваюся, що президент США Джо Байден разом із Папою Франциском будуть наступними, хто відвідає Україну, Київ, ми про це говорили у Вашингтоні, як і про те, що Сполучені Штати Америки мають визнати те, що відбувається в Україні – це геноцид. Також потрібно накласти санкції на Кіріла і взагалі усі московські патріархати і їхні офіси викидати із США і Європейських столиць, тому що ця церква не має відношення до служіння Господу. Це обслуга сатани. Коли ми говоримо зараз про те, яка стратегія заходу щодо росії, то у них ще 5 березня не було відповіді, тому, що вони не були готові до України, яка перемагає росію. Ми за усі ці 50 днів повномасштабного вторгнення і за 9 років війни змінили підхід до того, що нарешті з’явилася стратегія України, яка перемагає. І перемога України це абсолютно більше геополітичне значення»

Детальніше пропонуємо переглянути в етері толк-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА.

На сайті ІА «Вголос» можете дізнатися також про:

ІА "Вголос": НОВИНИ