«Нехай йому буде пакет пухом. Хом'як «піу-піу». Він заснув вічним сном. Боже, він такий був милий ці два місяці. Він помер від голоду. А все чому? Тому що не треба мені дарувати хом'яків, мені на них ***. Вони у мене живуть в туалеті, тому що там не чути, як він бігає. Тому і помер. Здох від голоду», - каже дівчина на відео.

Спершу це відео з'явилося у Facebook, потім обурені користувачі залили його іще й на YouTube.

Обережно! Відео може бути неприйнятним для деяких осіб!

 

032.ua пише, що авторці відео приблизно 18-19 років, вона навчається у одному з львівських коледжів та орендує у Львові квартиру. 

Повідомляють також, що представники ГО «ЖУК» написали заяву у поліцію та звернулися до керівництва освітнього закладу, у якому навчається дівчина.

Речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська підтвердила ЗМІ, що відповідна заява уже зареєстрована в правоохоронних органах.

Як відомо, у Кримінальному кодексі України є стаття 299 «Жорстоке поводження з тваринами», яка передбачає відповідальність за знущання над тваринами: від штрафів - до арешту на півроку чи обмеження волі на 2 роки. 

Ресурс також повідомляє, що після скандалу авторка відео спробувала спростувати свої ж слова, заявивши, що хом’яка отримала в подарунок від хлопця: тварина прожила у неї 1,5 року і померла своєю смертю. А попередній свій ролик дівчина назвала «чорним гумором» і «сарказмом», який ніхто не зрозумів. Згодом вона видалила це та попередні відео і майже всі свої фото.

За інформацією ЗМІ, нещодавно активісти також відвідали навчальний заклад та зняли на відео, як дівчина вибачається за свій вчинок перед адміністрацією.

«Я це все усвідомила і завжди буду думати перед тим, як щось робити. Я готова до виправних робіт,  але дуже переживаю, щоб мене не вигнали з навчального закладу і я не потрапила до в’язниці», - наголосила студентка.

Працівниця коледжу, у якому навчається авторка відео, зазначила, що одного разу дівчину уже відраховували, рік тому, і лише минулого тижня - 22 січня 2018 року, її поновили на навчанні.

ІА "Вголос": НОВИНИ