«Минулого тижня на виклик з військомату я прийшов до воєнкома, заніс свої довідки про перебування в АТО у 2015 р., копію учасника бойових дій, став на облік... Офіцер, який брав у мене документи, сказав, що, якщо у мене все це є, то мене не беруть... Беруть лише тих, хто закінчував військову кафедру, але не має УБД.

Сьогодні у розмові воєнком зіслався на те, що батальйон у якому я служив («Січ») був при МВС, а не при ЗСУ, у мене не має армійської служби - тому мене беруть на строкову службу на 18 місяців.

У багатьох моїх друзів з різних батальйонів, які також були при МВС, була подібна ситуація, але коли вони приносили у військомат УБД - їм казали, що їх наберуть, коли буде оголошено мобілізацію... Якщо я не помиляюсь, у нас зараз вона не оголошена.

В останні місяці я активно виступав проти корупційних схем із завозом у Миколаїв львівського сміття: хотіли завозити 120 тонн кожного дня до 2022 р. по 30 грн. - робити це мала фірма «Екотех», яку заснувала «Грінера», що близька до Садового. До прикладу, Червоноград за тонну отримує 1410 грн. Різницю «навару» порахуйте самі.

Ми збурили громадськість, прийняли відповідне рішення громадських слухань та сесії міської ради, щоб всі ці підписані угоди вважати нечинними, і низку інших рішень щодо цього питання.

Попри те, міський голова Миколаєва А.Щебель і далі просуває питання, щоб у Миколаєві працювала «Екотех». Попри рішення громадських слухань та сесії - ніякої угоди ніхто і не розірвав...

Немає людини - немає проблеми?» - пише Галущак у своєму Facebook.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ