Про це пише «Цікаво».

Дружина Ксинь Жуї

Ксинь Жуї жила під час правління династії Хань. Вона була одруженна з багатим китайським офіцером і купалась в розкоші. Це привело до того, що вона почала набирати вагу. У 163 р. до н.е. вона померла від зупинки серця. Цікаво, що  коли її знайшли в 1971 році, її шкіра була м'якою, а суглоби могли рухатись.

Даші-Доржо Ітігелов

Ітигілов – це буддійський лама, який жив в Росії на початку 1900-х років. Коли він був ще живий, він попросив свого товариша почати процедуру похорону, а сам став медитувати. Під час медитації в позі лотоса він і помер. Одним із останніх його прохань було, щоб його ексгумували через кілька років після смерті. У 2002 році його тіло вилучили та виявили, що воно до сьогодні добре збереглося.

Дівчинка з племені інків

Майже 500 років тому ця 15-річна дівчинка з племені інків загинула в рамках релігійного жертвопринесення біля сучасної Аргентини. Через холодні умов і сухе повітря вона добре збереглася. Її тіло було знайдено майже в тому ж стані, що і 500 років тому – в 1999 році.

Свята Катерина Лабуре

Свята Катерина Лабуре – свята римсько-католицької церкви, яка жила в XIX столітті. У 24 роки вона подалась в жіночий монастир і все своє життя присвятила релігії. Повідомляють, що в кінці життя вона дуже часто бачила різні видіння. Катерина Лабуре померла 31 грудня 1876 року. Спочатку її поховали в потрійному гробі та помістили під каплицею, де тіло святої пролежало недоторканим майже шістдесят років, перш ніж було ексгумовано 21 березня 1933 року для канонізації. Вражений хірург, який був присутній при ексгумації, розповідав, що руки і ноги жінки були як і раніше гнучкими, а м'язи виявилися в цілості, ніби вона померла лише вчора. Шкіра залишалася неушкодженою, а волосся досі було на голові. Очі знаходилися в орбітах і їхній блакитно-сірий колір анітрохи не потьмянів. Аналіз внутрішніх органів тіла святої показав, що вони перебувають у майже прижиттєвому стані. Її нетлінне тіло покоїться праворуч від вівтаря, у каплиці на Ру дю Бак, 140, в Парижі, і виглядає вона як при житті. Одягнена вона в сукні, які носили Дочки Милосердя до 1964 року.


 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ