Вийшов офіційний трейлер українського історичного екшну «Довбуш» режисера Олеся Саніна. Екранізовану історію про славнозвісного народного месника можна буде побачити в кінотеатрах з 12 травня 2022 року.

Події фільму відбуваються у Карпатах на початку 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. Згодом у пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості.

У ролях: Олекса Довбуш — Сергій Стрельников, Іван Довбуш — Олексій Гнатковський, Марічка — Дар’я Плахтій, Пшелуський — Матеуш Косьцюкевіч, Княгиня Яблуновська — Агата Бузек, Опришки — Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Дзвінчук — Олександр Мавріц.

Зйомки фільму “Довбуш” стартували у серпні 2018 року кінокомпанією “Пронто Фільм”. Державна підтримка цього проєкту становить 65 млн грн. Орієнтовний бюджет картини має скласти понад 90 млн грн.

«Це історія про те, що неможливо позбавити людину свободи: вона все одно буде її прагнути й шукати, навіть ціною власного життя. Це історія про нашу свободу — як внутрішню, так і зовнішню. Це про захист своєї родини, своїх інтересів, своєї честі… Про Батьківщину, яка набуває для нас все більшого й більшого значення», — розповів Олесь Санін.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ