Адвокати називають дії ГПУ  до колишніх представників спецпідрозділу «Беркут » «інквізицією», наголошуючи на знятті відповідальності з активістів Майдану.

Про це повідомляє «Громадське».

Саме тому адвокати ексберкутівців  Стефана Решка, Олександра Горошинського та Ігоря Варфоломеєва звернулися до президента України з проханням переглянути позицію щодо подій, які сталися під час Революції Гідності та надати їм «адекватну правову оцінку».

Відповідно до слів правозахисників, під час проведення обміну на Зеленського та їх підопічних «вилилися тонни інформаційного бруду і закиди у зраді».

Адвокати запевняють, що це звернення - це чи не єдина можливість донести їх позицію до суспільства, оскільки від ГПУ та суду, на їх думку, неможливо добитися справедливої оцінки.

Вони наголосив, що рішення ексберкутівців щодо участі в обміні далося їм нелегко.

Крім того, правозахисники підмітили, що рішення про внесення імен їх підзахисних до списку мало політичний характер.

Адвокати колишніх силовиків запевняють, що не всі громадяни України розцінюють події 2014 року як Революцію Гідності та турбуються, що нібито на непідконтрольній території «гостро сприймають несправедливість судового процесу» над колишніми беркутівцями.

Також адвокати підозрюваних у розстрілі активістів на Майдані вважають, що президент України може мати упереджену думку щодо подій 2014 року, оскільки дізнавався інформацію зі ЗМІ.

Зазначається, що Решко, Горошинський та Варфоломеєв впевнені, що у 2014 році стався державний переворот, а політики, які прийшли до влади після «систематично героїзували Майдан та дискредитували всю правоохоронну систему країни» протягом останніх 5 років.

Правозахисники підмітили, що влада не приділяла достатньої уваги сім'ям загиблих силовиків, тоді як робила все для родин загиблих активістів.

Як писав «Вголос»,обмін полоненими між Україною та бойовиками завершився.

ІА "Вголос": НОВИНИ