Дослідження опубліковані в журналах Gut Microbes і Medicine & Science in Sports & Exercise, повідомляє «Лента.ру» з посиланням на Іллінойський університет в Урбана-Шампейн (США).

У першій статті описані наслідки пересадки мишам зі стерильним кишечником фекальних мікробіомів, отриманих від гризунів із низьким і високим рівнями фізичної активності. У мишей, які отримали мікроорганізми від фізично активних мишей, спостерігалося поліпшення стану здоров'я кишечника.

Друга публікація присвячена спостереженню за невеликою групою жінок із нормальною і надмірною вагою. Протягом шести тижнів вони регулярно отримували кардіонавантаження, а в наступні півтора місяці фізичні вправи припинилися.

Спостереження показали, що інтенсивні фізичні вправи призвели до різкого збільшення у жінок з нормальною вагою концентрації масляної кислоти в кишечнику і незначного – у повних. Після припинення регулярних фізичних вправ рівні масляної кислоти в кишечнику повернулися до колишніх значень.

Масляна кислота синтезується в кишечнику, вона необхідна, зокрема, для ефективного перетравлення їжі та запобігання поширенню хвороботворних мікроорганізмів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ