Про це розповіли представник президента в парламенті, нардеп від БПП Ірина Луценко, міністр юстиції Павло Петренко і нардеп від «Народного фронту» Андрій Іванчук в кулуарах Верховної Ради, пише «112-Україна».

Ірина Луценко розповіла про ініціативу надати пільги батькам, які належним чином виховують своїх дітей.

«У першу чергу це законопроекти, спрямовані на те, щоб не оподатковувати аліменти від батьків-нерезидентів, які виплачують своїм дітям аліменти в Україну і проживають за кордоном», - повідомила народний депутат.

Також мають намір законодавчо закріпити заохочення для батьків, які піклуються про освіту дітей.

«Батькам, які вкладаються в розвиток своєї дитини - у музичну школу, спортивну секцію, в приватні садки, додаткові освітні установи, буде надаватися податкова пільга за оплату таких послуг на розвиток дитини. Наприкінці року такі батьки мають право подати декларацію, і ця податкова пільга буде поширюватися не тільки на отримання освіти у вищих і середніх спеціальних освітніх установах, але й у дошкільних, шкільних і позашкільних навчальних закладах», - пояснила Ірина Луценко.

Глава Мін'юсту Павло Петренко розповів, в якому вигляді до парламенту подали законопроект про посилення санкцій проти неплатників аліментів (раніше він вже говорив про таку ініціативу).

«Якщо борг є понад один рік – цей борг буде автоматично збільшуватися боржнику на 20% без усякої тяганини та рішень суду. Тобто дитина і мама чи батько, який утримує дитину, будуть мати додаткові кошти на своє утримання з такого боржника. Якщо борг більш як 2 роки – сума боргу збільшується на 30%, якщо більш як 3 роки – на 50%. Всі ці кошти будуть йти на рахунок дитини», - сказав Павло Петренко.

За його словами, також передбачається покарання для тих, хто «ховає» свої доходи.

«До злісних неплатників аліментів, які мають кошти і використовують «юридичні каруселі», коли перераховують, ховають свої кошти на різних рахунках, переоформлюють майно на підставних осіб – ми вводимо в законі систему автоматичного арешту коштів і майна злісного неплатника аліментів з того моменту, коли у нього з'явився борг», - зазначив Петренко.

Зі свого боку, Андрій Іванчук висловив надію, що Рада встигне ухвалити ці законопроекти до 1 червня, Дня захисту дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ