Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Зазначимо, на Львівщині, у Жидачівській районній лікарні, 12-річного хлопчика лікували від отруєння та теплового удару, а коли дитину привезли до обласного центру, виявилося, що у неї заворот кишківника. У смерті сина батьки звинувачували медиків.  

Комісія встановила, що діагноз, встановлений бригадою екстреної медичної допомоги, – неправильний. Також встановила і відсутність у Жидачівській центральній районній лікарні взаємодії і координації між лікарями, які надавати допомогу пацієнту, та відсутність настороженості медиків щодо можливої гострої хірургічної патології. Озвучили представники комісії і факт відсутності відповідної кваліфікації по дитячій хірургії у лікарів-хірургів Жидачівської центральної районної лікарні та інші висновки.

Батько хлопця Володимир Кулак розповів, що, вивчивши захворювання своєї дитини, побачив багато халатного та безвідповідального ставлення з боку медиків. Також додав, що проконсультувався зі спеціалістами і зробив висновок, що з таким діагнозом люди не помирають.   

«У Жидачеві казали, що у моєї дитини проблем зі здоров'ям немає, а при потраплянні в «Охматдит» встановили заворот тонкого кишківника, внаслідок чого вона померла. У Жидачеві при цьому погіршували лікуванням стан дитини, казали, що хлопець симулює, – зазначив батько дитини. – Натомість треба було здійснити діагностику, відповідально поставитися до симптомів. А хірург прийшов оглянути дитину тільки через 4 години після того, як її доставили в лікарню».  

Володимир Кулак також додав, що після висновків обласної комісії буде подавати заяву і на розслідування комісії у Міністерство охорони здоров'я.

«Відкрита кримінальна справа. Це питання знаходиться і на контролі в Адміністрації Президента. Винні мають відповісти. Медики не можуть так халатно ставитися до своєї роботи», – резюмував він.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ