Співробітниця Національного банку України Олена Парова, яку 7 листопада затримали через вимагання взятки в розмірі 30 тисяч доларів, є дружиною начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням Генеральної прокуратури Володимира Парового.

Про це повідомляє Telegram-канал «Лысая правда by Kuksin», передають «Українські новини».

З'ясувалося, що затримана на хабарі юристконсультант НБУ Олена Парова - дружина начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням ГПУ Володимира Парового.

Володимир Паровий став відомим як прокурор у справі Гандзюк.

Обоє працюють в державних структурах досить давно.

Повідомляється, що у власності подружжя є 3 квартири (дві в Києві одна в Чернівцях), 1 будинок під Вінницею, 6 земельних ділянок загальною площею в 8 191 метрів квадратних.

Парова володіє автомобілем« Тойота Лендкрузер 200» 2010 року, а на дочку-студентку записаний Нісан Х-Траіл 2017 року. Ну і грошових активів: в банку та готівкою перескакує за мільйон гривень.

Також повідомляється, що прокурор Володимир Паровий, чоловік затриманої вчора чиновниці НБУ Олени Парової наразі перебуває в лікарні. За словами дочки Людмили - в реанімації.

Швидка забрала його після новини про затримання дружини. Із самою затриманою юрисконсультанткою НБУ сім'я зв'язку від учора не мала.

Як писав «Вголос», Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що справа про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк розслідується повільно через те, що “там треба дуже багато зробити”.

Генпрокурор пояснив, що у цій справі є величезна проблема, і через ряд різних причин, її не хотіли розслідувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ