Також до сервісу пропонують  мобільний додаток із функцією онлайн-сповіщення про виявлення несанкціонованих  сміттєзвалищ та засмічення. У відповідних додатках можна також відстежити процес усунення порушень.

Як інформують у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, електронний сервіс забезпечує здійснення оперативного реагування на всі наявні несанкціоновані сміттєзвалища та стихійні засмічення, а також нанесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив’язкою.

Cервіс постійно оновлюють, відтак кожен може зайти на його сторінку, зареєструватися і залишити повідомлення про звалище. Цю інформацію обробляють та надсилають у вигляді звернень громадян до відповідних органів для вжиття заходів щодо ліквідації виявлених засмічень.Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал. Отриману інформацію оперативно опрацьовують та наносять на карту.

У випадку виявлення стихійних сміттєзвалищ у Львівській області, департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади зі спонуканням їх ліквідувати та до Державної екологічної інспекції у Львівській області щодо контролю ліквідації виявлених сміттєзвалищ. Кожен громадянин зможе побачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ