У Європі алкоголь - причина аварій із фатальними наслідками в 1 з 6 випадків, інформує autoconsulting.com.

Цей костюм-симулятор імітує керування у стані похмілля, яке демонструє водіям.

«Сьогодні суспільство активно намагається запобігти спробам нетверезих водіїв сісти за кермо одразу після вечірки. Часто наступного ранку вони сідають за кермо у стані похмілля. "Похмільний костюм" демонструє всі негативні залишкові наслідки вживання алкоголю і пов'язані з цим ризики для водія і всіх учасників дорожнього руху», - наголосив менеджер програми Ford Driving Skills for Life Джим Грехем.

Симулятор виготовляють в Інституті Мейер-Хентшель у Німеччині. Він важить більш як 17 кг і складається зі спеціального жилета, обважнювачів на зап'ястях і щиколотках, головного убору, окулярів і навушників. Костюм симулює класичні симптоми похмілля - втому, нудоту і запаморочення.

Розробники наголошують, навіть якщо кількість алкоголю в крові водіїв не перевищує норму, вони є джерелом ризику, як і ті, хто сідає за кермо в нетверезому стані. Такі водії найчастіше невиспані, що впливає на час їх реакції.

«Ми провели багато досліджень, проаналізували наші власні можливості після вечірки з алкоголем. Для "похмільного костюма" використали навушники, які відтворюють підвищену чутливість до звуків під час похмілля, а також важкий головний убір, який разом з окулярами симулює ослаблення зору і гострий головний біль», - розповів виконавчий директор Інституту Ґундольф Мейер-Хентшель.

Одним із перших випробувальників костюма-симулятора став дослідник алкоголю доктор Річард Стівенс.

«Люди часто не розуміють, наскільки похмілля впливає на ключову здатність виконувати будь-які дії. «Похмільний костюм» чітко демонструє це», - наголосив професор Стівенс.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ