Про це сьогодні, 15 червня, під час брифінгу розповів організатор проекту м. Львів Маркіян Кравченко, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, зараз у Львові проект налічує близько 40 осіб та 15 авто. До нього закликають долучатися усіх небайдужих львів’ян. Перед кожним рейдом проводять інструктаж. До слова, сьогодні у місті також відбудеться рейд.

Начальник Управління патрульної поліції Роман Пилипенко зазначив, що для поліції це надзвичайно цінна допомога. «Маємо недолуге законодавство, яке не дає нам, поліцейським, у повній мірі виявляти водіїв, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння. Відповідно сигнали від громадськості – це вже є підстава для зупинки транспортного засобу. Бо зараз, на жаль, такої підстави як перевірка водія на стан сп’яніння законодавець поліцейським не дав».

Керівник проекту «Пітбуль Україна» Олексій Павловський зі свого боку розповів: проект «Пітбуль» - це інформаційна платформа для сповіщення патрульних про правопорушення, зокрема водіння у нетверезому стані. Також про грабіж чи бійку.

Він додав і те, що проект існує з 2016 року. З цього часу завдяки роботі його учасників в Україні виписали понад 2500 тисяч протоколів за керування транспортним засобом у стані сп’яніння і понад 20 осіб затримали, які розповсюджували наркотичні засоби. Також за допомогою активістів знайшли понад 15 авто, які були в розшуку. Зараз у ньому задіяно близько 2,5 тисяч осіб.

До слова, у кожному місті, на яке поширили проект (а таких 8 в Україні), планують також створювати оперативний чат для взаємодії з патрульною поліцією, а сам проект - поширити на всю Україну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ