Про це пишуть Українські новини  з посиланням на The Sun.

На саміті в Женеві обговорювалася складна політична та економічна ситуація на Кіпрі, а також розкол між підконтрольними Греції і Туреччини частинами острова. Але більшість звернули увагу на 62-річного Юнкера. Зі слів джерел, в кулуарах політичної зустрічі він робив дивні рухи, іноді наштовхувався на людей, що проходили поруч і меблі, посміхався, люто сперечався зі знайомими політиками і «залицявся» зі своїми помічниками.

«Це була дивна поведінка, і трохи ніякова для всіх. Ясно, що він тоді добре набрався», - резюмувало одне з джерел.

У травні 2015 року подібний «п'яний» скандал з Юнкером трапився перед прес-конференцією в Латвії. Побачивши прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана він голосно сказав «Диктатор йде», а потім поплескав його по щоці долонею. Міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Гарсія-Маргальо він привітав військовим салютом, хоча той до армії не має жодного відношення. Ще одного гостя зустрічі він попросив нахилиться і поцілував його в лисину. Юнкеру всього цього на офіційному заході здалося мало, і він почав порівнювати кольори краваток гостей і дорікнув прем'єру Греції Алексу Ціпрасу, що той з'явився без цього елемента костюма.

В 2014 році, під час свого призначення на високу посаду, Юнкер написав «The Financial Times» жартівливу статтю «The Financial Times» про алкоголь у роботі політиків вищого рівня. З його слів «випивка тут не обов'язкова, але вона добре допомагає». Як відомо, у кожному жарті є частка істини.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ