Про це архієпископ написав у «Facebook».

За його словами, у вівторок Патріарх Філарет сказав, що Київський патріархат виступає за об'єднання.

«Невдовзі синод ухвалить рішення про скликання об'єднавчого собору», – процитував Є. Зоря Патріарха Філарета.

«Ми за об'єднання. Й УАПЦ заявила, що вона за об'єднання. А це означає, що треба об'єднуватися, якщо є правдиве бажання, а не лише слова. І комісії підготували пропозиції, як це зробити. Ми ці пропозиції підтримуємо. І чекаємо, що й УАПЦ їх підтримає – до 30 червня ухвалить відповідне рішення. А якщо хтось не хоче об'єднуватись і шукає різні причини, щоб цього не робити, то ми нікого примушувати не хочемо. Нехай прямо скажуть, що зараз об'єднання не хочуть – і нехай люди знають правду, хто за об'єднання, а хто – ні», – зазначив Філарет, додавши, що «церковне об'єднання буде».

«Хоче хтось чи ні, а Бог поставить усіх у такі умови, що іншого шляху, ніж мати єдину Помісну Церкву, не буде. Це стосується й УАПЦ, і Московського патріархату. Ми повинні пам'ятати, що Бог керує Церквою, бо вона – Його, а всі ми, патріархи, митрополити, архієреї, священики – Його служителі, щоб виконувати Його, а не свою волю», – додав Патріарх Філарет.

 

Про об'єднанняСьогодні, виступаючи на урочистій Академії з нагоди випуску КПБА, Патріарх Філарет торкнувся питання цер...

Posted by Евстратий Зоря on 16 червня 2015 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ