Про це сьогодні, 17 травня, під час сесії повідомив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Дмитро Чунис, передає кореспондент «Вголосу».

«Мені стало відомо про те, що невідомі особи з метою дискредитації представників депутатського корпусу Львівської міської ради здійснюють підробку депутатських звернень та запитів. Зокрема, від мого імені невідомі надіслали депутатські звернення неадекватного змісту на адреси як мінімум двох великих підприємств міста із очевидними ознаками підробки підпису та іменного бланку депутата. Варто зауважити, що іменний бланк депутата до сьогодні був по суті позбавлений будь-яких засобів захисту – порядкового номера, особливостей поліграфії, тощо. Таким чином, можливість підробки документів від імені будь-якого депутата Львівської міської ради не займає для зловмисників особливих зусиль та навичок», – сказав депутат. 

Дмитро Чунис заявив, що що такі факти потребують ретельного розслідування та притягнення до відповідальності тих осіб, які вчинили підробку документів.

«Ще більш очевидною є потреба для зміни порядку документообігу в частині введення іменних бланків депутата Львівської міської ради із засобами візуального захисту від підробок та  введення механізмів підтвердження надсилання таких документів. Я прошу вжити заходів для внесення відомостей про кримінальне правопорушення, вказане у цьому депутатському запиті, до Єдиного реєстру досудових розслідувань та притягнути до відповідальності осіб, з вини яких було вчинено підробку офіційних документів. Забезпечити виготовлення іменних бланків депутата Львівської міської ради із засобами візуального захисту від підробок та введення механізмів підтвердження надсилання документів від імені депутата Львівської міської ради», – наголосив депутат.
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ