Про це йдеться у сюжеті телеканалу НТА.

Так, діти розповіли журналістам, що невідомий чоловік підійшов до них із таким проханням просто у стінах школи, тоді, коли до навчального закладу за вказівкою міського голови Андрія Садового якраз прибула перевірка. За словами учнів, чоловік просив розповідати усім, що Батюк на уроках вихваляла їм Гітлера.

Як уже повідомлялося, 27 квітня ввечері у мікрорайоні Рясне батьки учнів школи №100 організували стихійний мітинг під стінами навчального закладу на підтримку учительки історії Мар'яни Батюк. Обурені люди заявляли, що педагога звільнили несправедливо, тож тепер вони домагатимуться поновлення її на посаді. Якщо цього не станеться - батьки обіцяють мерії масштабні протести.

Нагадаємо, раніше 28-річна учителька історії львівської школи №100 Мар'яна Батюк заявила, що її Facebook-сторінку зламали невідомі і розмістили повідомлення із хвалебними словами про Адольфа Гітлера.

У той же день міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Мар'яні Батюк не місце серед дітей, а вже 25 квітня її звільнили з роботи. Увечері 25 квітня обурені батьки організували мітинг під домом учительки, аби висловити їй свою підтримку.

У коментарі журналістам телеканалу НТА учні, яких до того дня навчала Батюк, та їхні батьки повідомили, що дуже задоволені роботою вчительки і робитимуть все можливе задля поновлення її на посаді. Разом з тим, батьки переконані, що Мар'яну Батюк просто підставили.

Сама Батюк заявила, що поновлюватиметься на посаді і доводитиме свою правоту у суді.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ