Про це Громадському повідомив ректор Таврійського національного університету Володимир Казарін.

«Він знову студент географічного факультету. Він дав мамі заяву, що згоден вчитися. Ми направили документи в російську федеральну службу виконання покарань, де на основі статей російського законодавства, сказали, що відновлюємо Кольченка та просимо дати йому доступ до комп'ютера, щоб 2 рази на тиждень він міг по 2 години займатися: отримувати контрольні, виконувати їх, читати лекційні матеріали та отримувати дистанційну освіту», — розповів Казарін.

За його словами, в Росії відповіли, що «вивчатимуть» заяву університету і прийшли до Кольченка, аби особисто переконатися, що він хоче навчатися.

«Ми готові до будь-яких поворотів, наприклад, скажуть нам, що немає комп'ютера, щоб він вчився в колонії. Ми готові сказати, що добре, ми даруємо йому комп'ютер», — додав Казарін.

Зазначимо, що Таврійський національний університет у Сімферополі після анексії Криму Росією перереєстрували у Києві. 

Нагадаємо, в серпні 2015 року суд в РФ назвав Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними в створенні в Криму терористичної організації, в скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також в спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї.

Сенцов був засуджений до 20 років колонії, Кольченко – до 10 років позбавлення волі. 

Як повідомлялося, у лютому 2017 року Росія відмовила у видачі Сенцова і КольченкаМіністерству юстиції України. l

Кольченко наразі перебуває в колонії у Челябинській області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ