Шевченківський райсуд м. Києва повторно наклав арешт на незавершене будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Мирній, 2/1, що став відомий як «будинок Білозір». Про це на своїх сторінках у Facebook повідомили депутат Київради Ольга Балицька та радник столичного міського голови Максим Бахматов, пишуть Наші гроші.

Балицька повідомила, що сьогодні вранці суд розглянув нове клопотання прокурора про арешт забудови у рамках кримінального провадження за фактами самоправства та шахрайства.

«Під час розгляду клопотання представник забудовника на стенограму заявив, що будівництво є законним і має всього чотири поверхи. Відповідно до його слів, усе, що надбудовано вище, є … антресолями! Однак, незважаючи на ці нахабні намагання видати одинадцять поверхів за чотири, суд все-таки наклав повторно арешт на будівництво», – написала Балицька.

У свою чергу Бахматов зазначив, що суд заарештував забудову і заборонив проводити там будь-які будівельні роботи.

Він також додав, що прокурор надав суду усі докази, які йому передали з Київради, а це: «І про порушення МУО: цільового призначення (тільки садибна забудова) та про обмеження у 4 поверхи, і про необхідність затвердження в департаменті культури і мінкульті проєкт, і про ігнорування обговорення проєкту на громадських слуханнях та інші докази очевидно незаконного «бєспрєдєла».

Нагадаємо, ділянка на вул. Мирній, 2/1 належить до території житлової садибної забудови, де дозволено будівництво житлових будинків не вище 4 поверхів. Разом з тим там будується 11-поверховий будинок.

7 квітня слідчий суддя наклав на цю незакінчену забудову. Втім, вже 4 травня суддя Шевченківського райсуду м. Києва В. Бугіль скасував арешт.

Замовником будівництва є ОК ЖБК «Зелений замок», власниками якого є син Оксани Білозір Ярослав Недзельський та колишня помічниця нардепа Білозір (у 2007-2008 рр) Мар’яна Грабінська, а також Іван Влад і Йозеф Москович. Влад і Московіч разом є співзасновниками ще трьох кооперативів – «Пріма Естейт», «Прем’єр Крістал» і «Ексон Прем’єр Шулявська» (зводить ЖК у сквері біля ст. м. «Шулявська»).

Ділянку 0,08 га на вул. Мирній, 2/1 у приватну власність у 2004 році отримала Оксана Білозір. У жовтні 2016 року Білозір за договором про суперфіцій передала свою ділянку під забудову Івану Владу із с. Біла Церква Закарпатської області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ