Про це заявила депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна, яка скерувала депутатське звернення з цього приводу співголові конкурсної ради та голові постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики і регламенту.

Як зазначає депутат, до неї звернулася ГО «Громада та ініціатива» з інформацією про конфлікт інтересів у Експертній комісії, яка здійснювала в 2017 році оцінювання мікропроектів у межах Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області на 2016-2020 роки.

«За інформацією громадських діячів, у 2016 році розпорядженням голови Львівської обласної ради від 09.11.2016 року № 1588 була створена нелегітимна комісія з відбору експертів для оцінювання мікропроектів місцевого розвитку на 2017 рік. Зокрема, створення такої комісії не було передбачене рішенням обласної ради № 270 від 25.10.2016 «Про затвердження Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області на 2016-2020 роки (в новій редакції)». Єдиним легітимним робочим органом програми є Конкурсна рада. Вищезазначена комісія здійснила суттєвий вплив на відбір експертів до складу Експертної комісії. Зокрема, комісією було подано фактично на безальтернативній основі на розгляд Конкурсної ради перелік попередньо відібраних експертів.

Як з`ясували представники ГО «Громада та ініціатива», Конкурсна рада затвердила склад Експертної комісії, до якої увійшли особи, пов`язані з керівництвом обласної ради. Зокрема, четверо експертів є підлеглими голови обласної ради і працюють в Асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Львівщини» та в Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна». Один із експертів був помічником голови обласної ради як депутата обласної ради VI скликання. На думку ГО «Громада та ініціатива», керівництво обласної ради мало безпосередній вплив на оцінювання мікропроектів місцевого розвитку», - йдеться у зверненні.

Ольга Шайдулліна вимагає усунення конфлікту інтересів під час оцінювання мікропроектів місцевого розвитку.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ