Про це на прес-конференції у Львові 4 квітня заявив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, передає кореспондент Вголосу.

«Ми закликаємо усіх громадян України, громадські організації, усіх, хто опікується захистом прав громадян, щоби вони не підтримували кандидатуру Людмили Денісової. Адже вона є співавтором рабського трудового кодексу і робить все можливе, щоб його «протягнути», - зазначив Волинець. 

Денісова працювала міністром у Кабміні Юлії Тимошенко та підтримувала з нею приятельські стосунки. Зараз вона – член партії «Народний фронт».

П’ятирічний термін роботи Валерії Лутковської омбудсменом добігає кінця (вона обіймає цю посаду з 27 квітня 2012 року). Її призначили за ініціативою фракції Партії регіонів. Законодавство передбачає, що поки на цю посаду не оберуть іншу людину, або не переоберуть попереднього Уповноваженого, Лутковська продовжить працювати. Висування кандидатів відбувається у 20-денний термін після завершення каденції попереднього омбудсмена.

Як уже писав Вголос, світові профспілки повідомили про свою підтримку українців у боротьбі за свої трудові права. І готові закликати членів своїх організацій пікетувати посольства України по всьому світу, аби привернути увагу до питань дотримання прав людей найманої праці в нашій державі.

ІА "Вголос": НОВИНИ