Про це інформує Al Jazeera.

Сьогодні Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що він і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу погодився на дозвіл «у відповідь на потреби в житлі».

Це найбільший із нещодавніх планів щодо поселень, запропонованих Ізраїлем після того, як до влади у США прийшов Дональд Трамп, який некритично налаштований до ізраїльських поселень на противагу його попереднику — Бараку Обамі.

Ліберман сказав, що більшість житлових будинків зведуть на території поселень, що вже існують, у районах, де живе більшість поселенців і які Ізраїль хоче зберегти під своїм контролем за будь-якої мирної угоди з палестинськими чиновниками в майбутньому.

Варто зазначити, що ізраїльські поселення побудовані на Західному березі ріки Йордан та в Східному Єрусалимі — в районах, захоплених Ізраїлем у війні 1967 року.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2016 року стався дипломатичний скандал через те, що на Радбезі ООН ухвалили резолюцію, яка визнає ізраїльські поселення в Палестині незаконними. Водночас, навіть США, які зазвичай накладали вето під час подібних голосувань, просто утрималися від голосування. Через це Ізраїль вирішив відкликати своїх послів з країн-авторів резолюції та скасував зустріч Нетаньягу з прем'єром України Гройсманом після того, як і Україна схвально проголосувала за документ. 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ