[media=158838,158839,158840,158841] 

Про це розповідає enki.ua.

З'явився він у квітні 2016 року в найбільшому портовому місті Європи - німецькому Гамбурзі, через який протікає красива річка Ельба. Такий транспорт найкраще підходить для цього міста, багато визначних пам'яток якого знаходяться біля річки.

Беручи до себе на борт пасажирів і туристів, на суші амфібія пересувається, як звичайний міський автобус, за часом і розкладом. За ліцензійними вимогами муніципалітету, він оснащений висувною драбиною, кнопками запиту зупинки і всіма іншими функціями, властивими звичайному громадському транспорту.

За словами творця і власника амфібії, на отримання державних дозволів у нього пішло цілих 4 роки. Виявляється, в зведенні німецьких правил і законів відсутнє таке поняття, як громадський транспорт у вигляді амфібії, тому автобусу довелося надати максимально традиційну форму, оснащення, і, звичайно, засоби безпеки.

На суші автобус пересувається з дозволеною в Гамбурзі швидкістю руху міського транспорту, на воді вміє розганятися до 5,9 вузлів. І незважаючи на те, що виглядає автобусом,  насправді він обладнаний водонепроникним судновим корпусом, який спеціально для нього створила суднобудівна болгарська фірма. І реєстрація у такого транспорту, до речі, теж корабельна - він ходить під прапором Болгарії, по суті є кораблем.

ІА "Вголос": НОВИНИ