[media=145299,145300] 

У Давосі, де проходить форум, протестувальники прорвалися через кордон охорони, повідомляє Європейська правда за даними Reuters.

Близько 20 демонстрантів прорвали кордон безпеки на шляху до Давоського конгрес-центру. У руках вони мали банери і кричали «Знищити ВЕФ». Опісля їх мирно розформувала поліція.

«Трамп – тільки один з тих, з ким ми не згодні. Ми протестуємо щороку проти Всесвітнього економічного форуму, і приїжджає Трамп чи ні – нам все одно. Трамп, можливо, просто найяскравіший символ цього світу», – сказав один з активістів.

У Цюриху протестували 2 тисячі демонстрантів. Вони несли прапори та антиглобалістські плакати, такі як «Ні – Трампу, ні – вугіллю, ні – газу, ні – викопному паливу».

Кілька сотень протестувальників пройшли вулицями Женеви, Лозанни и Фрібурга. У Женеві несли плакати «Світове економічне фіаско», «Расист, сексист, капіталіст» та «Не чіпайте права жінок».

Як писав «Вголос», вчора у Швейцарії розпочався 48-ий Всесвітній економічний форум. Участь у ньому беруть три тисячі гостей зі світу політики, бізнесу та шоу-бізнесу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ