Про це з трибуни Верховної Ради 22 грудня 2017 року заявив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Андрій Іллєнко, – інформує прес-служба «Свободи».

Андрій Іллєнко нагадав про розпіарений владою закон про реінтеграцію, який вона використала як ширму для пролонгації особливого статусу Донбасу: «Попри те, що цей закон містить дуже багато суперечливих моментів, там йшлося про визнання Росії агресором, а окупованих територій – окупованими. Під тиском патріотичного суспільства, зокрема свободівців та інших патріотичних депутатів, із закону було вилучено згадку про ганебні «Мінські угоди» – і тепер, вочевидь, влада вважає, що закон про реінтеграцію взагалі не мав бути ухвалений».

«Депутати від ВО «Свобода» від самого початку російської агресії пропонували ухвалення необхідних для держави рішень: про розірвання дипломатичних стосунків із Московією, про визнання війни війною, а окупованих територій – окупованими, про запровадження візового режиму, припинення торгових стосунків із Росією й низку інших. Однак нинішній олігархічній владі це невигідно.

Не можна вічно сидіти на двох стільцях. В Україні буде патріотична націоналістична влада, яка захистить державу», – підкреслив націоналіст.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ