Ніч під Верховною Радою, де у вівторок активісти розбили намети, минула спокійно. Загалом під Парламентом зараз – близько півсотні наметів, – пише BBC Україна.

Уночі генпрокурор Юрій Луценко заявив, що влада їх не зноситиме. Але потім додав, що вхід в зону мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів, аби уникнути провокацій. Утім, станом на ранок цих рамок не було.

Учасники вимагають скасувати депутатську недоторканність, запровадити вибори за відкритими списками та антикорупційний суд.

Депутат Мустафа Найєм з посиланням на спікера Андрія Парубія повідомив, що коаліція погодилася у четвер розглянути дві з трьох вимог: про вибори та скасування недоторканності.

У вівторок акція супроводжувалася сутичками, у яких, за даними поліції, постраждали четверо людей – один поліцейський і троє цивільних.

Нагадаємо, 17 жовтня в Києві під будівлею Парламенту почали збиратися учасники масштабної акції за політичну реформу. Однією з вимог активістів якраз є зняття депутатської недоторканності. Також опозиція вимагає створення антикорупційних судів та ухвалення нового виборчого закону. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ