Про це передає ТСН.Ранок.

Екс-президент Грузії прибув до Львова напередодні, одразу після прориву на пункті пропуску через кордон «Шегині». Тут Саакашвілі зустрічав мер Львова Андрій Садовий. Спочатку політики пройшлися площею Ринок, робили селфі з містянами та туристами, згодом подалися на трапезу. Близько години тривала вечеря у політиків в одному з ресторанів Львова. Поки вони їли, вхід до ресторації охороняли зо три десятки чоловіків у повній амуніції, це начебто ветерани батальйону «Донбас».

Після трапези Саакашвілі вийшов до журналістів, міні-брифінг провів разом з Андрієм Садовим. Грузинський політик каже, що прорив на кордоні – це не прорив. Він не порушив жодних юридичних моментів, хоч і перетнув кордон України без перевірки паспорта. Мовляв, самі люди, прихильники, взяли й перенесли його на руках.

«Ні, не було ніякого прориву… Я не пройшов (український кордон без перевірки паспорта), мене взяли на руки і перевели через кордон. Це зробив народ України... Ніякий закон бариг не перешкода», – сказав Саакашвілі.

У Львові політик має бути щонайменше до обіду – тоді запланована його прес-конференція.

Як уже писав «Вголос»натовп прихильників буквально вирвав Саакашвілі в українських прикордонників, політик попрямував до Львова. Як з'ясувалося, ні Міхо, ні нардепи, які його супроводжували, не проходили контролю в українських прикордонників.У ДПСУ вже заявили, що звернуться за цими фактами до прокуратури.

Генпрокурор Юрій Луценко звинуватив Міхеїла Саакашвілі у нищенні держави і обіцяв йому кримінальну відповідальність за нинішній прорив. Також ДПСУ заявила, що під час «прориву» Саакашвілі постраждали прикордонники.

У МВС кажуть, що постраждали 11 поліцейських та 5 прикордонників.

Львівська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону Міхеїлом Саакашвілі та його прибічниками.

Також, як повідомили ЗМІ, українського посла покликали до МЗС Польщі через прорив Саакашвілі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ