Про це під час брифінгу сьогодні, 1 лютого, розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає кореспондент «Вголосу».

«Всього станом на жовтень 2017 року – плюс-мінус зараз цифра зросла - у Львові зі всіх категорій пільговиків, які мають право на пільговий проїзд у транспорті, є 140 091 особа. З них 92 784 – це  пенсіонери, - зазначив він. - Якщо один пенсіонер зробить у день одну поїздку туди і назад – це 10 грн. За рік ця сума складатиме 338 млн грн».

За його словами, за ці кошти у місті можна відремонтували 5 таких вулиць довжиною, як Замарстинівська, чи придбати десятки нових автобусів, трамваїв і тролейбусів.  

«Як чинити? Ми будемо проїжджати ці кошти і нічого не будувати? Будемо пільги оплачувати?», - наголосив заступник мера Львова з питань ЖКГ.

Сергій Бабак також наголосив, що міська влада продовжує забезпечувати пільговий проїзд пенсіонерів. Проте зазначив, що вирішення ситуації не бачить. «Ці 338 млн грн треба десь взяти. Ця проблема вже стає державною, тому її треба негайно вирішувати», - додав він. 

ІА "Вголос": НОВИНИ