[media=138306,138307,138308] 

Про це повідомляє НВ 

До JIT входять представники низки країн, у тому числі й Австралії. Керівник федеральної поліції Австралії Дженіфер Хурст розповіла, що літак був збитий ракетою серії 9М38. Частину ракети, де був розміщений двигун ракети, знайшли на території України у вересні 2016 року.

«На оболонці був знайдений номер, який вказує на код виробника - підприємство розташоване в Московській області, рік виробництва – 1986, також вказаний серійний номер ракети», - зазначив Хурст.

Загалом слідчим вдалося з’ясувати, кому належить та звідки привезли Бук, яким вбили 298 пасажирів МН17. Міжнародні слідчі встановили, що ракета-вбивця належала 53-ій зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ, яка базується в Курську.

Міжнародні слідчі попросили відгукнутися свідків збиття МН17. Зокрема, йдеться про переміщення ракети-вбивці у день трагедії, 17 липня 2014 року та інше. Слідчі ж відновили у форматі відео маршрут вивезення БУКа до Росії.

Після цього російське міністерство оборони заявило, що жоден російський зенітно-ракетний комплекс не перетинав кордон з Україною.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повертається з Індії у зв'язку з оприлюдненням проміжних результатів щодо літака MH17, в яких вказано, що Boeing був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) «Бук», який належить збройним силам Росії.

Як інформував «Вголос», сьогодні голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен, представляючи проміжні результати роботи міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17, повідомив, що літак MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) «Бук», який належав 53-й бригаді ППО з Курська.

ІА "Вголос": НОВИНИ