Український художник Андрій Єрмоленко показує один із його плакатів на своїй сторінці Facebook під час інтерв’ю агентству Reuters, пише Радіо Свобода

У Нідерландах до Чемпіонату світу з футболу-2018, який відбудеться у Росії, з’явилася поштова марка із зображенням футболіста, який ударом м’яча збиває літак у небі. Фотографію марки поширюють користувачі соціальних мереж.

На сайті Пошти Нідерландів зображення цієї марки відсутнє. Пошта Нідерландів пропонує послугу замовлення «індивідуальних марок» – кожен охочий може замовити хоч один блок із 10 марок, завантаживши своє зображення. Авторка процитованого посту у Facebook підтвердила в коментарях, що виготовлення марки замовив її «знайомий голландець».

Це зображення створив український художник, хімік за фахом, Андрій Єрмоленко, який проживає у Львові. В інтерв’ю Радіо Свобода він розповів, що намалював цілу серію з півтора десятка альтернативних плакатів до Чемпіонату світу з футболу-2018.

Графічним оформленням вони нагадують офіційну символіку чемпіонату, але кожен із них присвячений події, яку Єрмоленко вважає достатньою підставою для бойкоту змагань – анексія Криму Росією, підтримка нею бойовиків на сході України, збиття «Боїнга» над Донбасом, бомбардування сирійського Алеппо, доля українських політв’язнів у Росії, отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Британії.

Найпопулярніший малюнок художника, офіційний логотип чемпіонату, стилізований під череп, навіть показали у прямому ефірі на телеканалі «Росія-1».

Свої ілюстрації художник виклав у вільний доступ і зазначив, що використовувати малюнки дозволяє усім.

Наприкінці травня 2018 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року з установки «Бук», приписаної до 53-ї зенітно-ракетної бригаді російських Збройних сил. Група Bellingcat незабаром опублікувала розслідування, в якому говорилося, що до транспортування «Бука» на Донбас, імовірно, причетний офіцер ГРУ Генштабу Збройних сил Росії Олег Іванников.

Росія неодноразово заперечувала причетність до катастрофи «Боїнга», в результаті якої загинули 298 людей, переважно громадян Нідерландів.

ІА "Вголос": НОВИНИ