Повітряно-десантні війська України виникли після проголошення нашою країною незалежності, до їхнього складу були включені частини армійської авіації, повітряно-десантні та десантно-штурмові частини повітряно-десантних військ СРСР, а також частини забезпечення та інфраструктура повітряно-десантних військ СРСР на території України. Надалі на цій основі розпочалось створення аеромобільних військ України. У липні 2012 року аеромобільні війська України отримали нову назву: «Високомобільні десантні війська України», пише «Укрінформ».

Високомобільні десантні війська – окремий рід військ ЗСУ, який призначений для дій у тилу противника, дій у ході спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами. ВДВ, до складу яких входять повітряно-десантні та аеромобільні частини, спроможні швидко реагувати на різноманітні загрози та виклики, виконувати завдання за призначенням в умовах, що характеризуються високими маневреністю та автономністю дій. З’єднання, частини і підрозділи високомобільних десантних військ діють як повітряний десант та ведуть десантно-штурмові (аеромобільні) дії.

З початку бойових дій на сході нашої країни Високомобільні десантні війська разом з іншими частинами та підрозділами Збройних сил України героїчно протистоять російському агресору, щоденно кров’ю і потом, а іноді й ціною власного життя підтверджуючи слушність відомого девізу ВДВ «Ніхто, крім нас!».

Воїнів-десантників привітали найвищі особи держави. Президент України Петро Порошенко розмістив на своїй «Facebook» відеоролик із привітанням. Глава держави зазначив, що «вони завжди там, де найважче, де потрібна відвага та стійкість, швидкість і рішучий натиск».

«Не існує перешкод, які б вони не подолали, немає противника, який би зміг їм протистояти. Дякую вам, воїни, за героїзм, самовідданість та вірність військовому обов'язку», – зазначив він.
 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ