Так він прокоментував інформацію ЗМІ, що у разі проведення Україною ракетних стрільб в районі адміністративного кордону в Криму Росія погрожує Києву у відповідь ракетним ударом.

"У нас суверенна територія України, на якій ми будемо проводити всі іспити, а також бойові випробування і навчання. І ніхто нам не буде вказувати, що нам тут робити", - наголосив Лисенко.

Речник зауважив, що Україна - правова держава, і всі бойові навчання відбуваються у плановому режимі. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує у відповідності до міжнародних норм. І все, що заплановано, буде обов'язково проведено.

Стосовно погроз, то вони не можуть завадити планам, які ЗС запланували провести на території суверенної України, наголосив Лисенко.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони допускає ракетний удар РФ у разі проведення Україною ракетних стрільб над Чорним морем 1-2 грудня.

Разом з тим, у Кремлі не змогли відповісти, чи планує РФ завдавати удару по пускових установках в Україні у разі проведення Києвом ракетних стрільб.

ІА "Вголос": НОВИНИ