Насправді ніхто не змушував людей воювати на території Донецького аеропорту, там залишились практично усі ті, хто хотів робити це добровільно.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповіли військовослужбовці «вісімдесятки» Любомир Гринюх та Тарас Колодій.

Відтак, за їхніми словами, ті, хто не витримував цього випробування – звертався до командирів, і їх вивозили разом із пораненими, якщо була така можливість. Загалом же аеропорт справді був стратегічною точкою, адже вважався плацдармом для наступу. Втім, не судилося, хоч військові й боронили його до останнього. Ті події, кажуть, пам’ятають і досі. Як і страшні дні в полоні. Любомир пробув там понад 7 місяців, Тарас – 23.

«Нас тримали у полоні українці, але зазомбовані російською пропагандою. Вже аж під кінець полону вони усвідомили, що зробили неправильно. Ті, яких нам показували, це, швидше, були проплачені люди. Втім, були й такі, які добре ставились, проте їх було дуже мало, і вони боялись це показувати…», - розповіли військовослужбовці.

Тарас додав, що міг би втекти, але не захотів залишати своїх поранених побратимів: «На цей момент поранених було чоловік вісім, важких, але до ранку дожили чотири із них. Зараз вони живі, все нормально. Ми доволі часто спілкуємось».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ