Очільник фракції БПП у Львівській міській раді Петро Адамик спростував повідомлення ЗМІ, наближених до міського голови Андрія Садового.

Так, після ранкового брифінгу під стінами ЛМР ЗМІ Садового зацитували слова Петра Адамика про те, що львівські депутати готові чекати до закінчення парламентських виборів й аж тоді розглядати відставку Садового. З цього журналісти зробили висновок, начебто «ініціатори відставки Садового відмовились від своїх намірів».

У коментарі «Вголосу» Петро Адамик повідомив, що видання, яке належить міському голові, вирвало його слова із контексту.

"Садовий вкотре видав бажане за дійсне. Суть у тому, що наші пріоритети, на відміну Андрія Івановича, не у посаді, а в інтересах громади міста. Про це я й казав під час брифінгу. Ми чекаємо, поки ухвала про його відсторонення дійде до сесійної зали. Будемо розглядати її тоді, коли дійде: через тиждень, два чи три.

Садовий зараз голосно заявляє, що це елемент політичної боротьби напередодні дострокових парламентських виборів. Саме тому я зумисне наголосив, що ми готові чекати до закінчення виборів, щоби він не знаходив відмовок.

Якщо Садовий готовий винести цю ухвалу на голосування раніше – будь ласка, ми тільки «за». Якщо він хоче дострокові вибори – так само будь ласка, ми готові. Наголошую ще раз: ніхто ні від чого не відмовлявся! ЗМІ Садового просто висмикнули мої слова із контексту. Це в їхньому стилі», - зазначив Петро Адамик.

Спростування заяви, яку поширило видання Садового, Адамик також опублікував на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Нагадаємо, що під час цього ранкового брифінгу очільник фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак, який разом з Адамиком ініціював ухвалу про усунення Садового з посади, наголосив, що депутати чекають продовження пленарного засідання ЛМР, на якому вони збираються винести ухвалу про припинення повноважень Садового на голосування.

Також Лопачак зазначив, що "Свобода" готова йти на дострокові вибори мера та депутатів ЛМР.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ