Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час ефіру на одному з українських телеканалів.

«Ми маємо діяти відповідально, щоб продемонструвати, що в Україні є свобода совісті, є свобода віри. І якщо хтось хоче відвідувати церкву, центр якої знаходиться за межами нашої держави в Росії – це їх право. Ніхто не має права указуючим перстом забороняти відвідувати», – зазначив він.

Як уже розповідав «Вголос», цьогоріч Порошенко посвятив вербу у московського попа, який торік відкривав церкву у «ДНР».

17 квітня Порошенко зустрівся із головами парламентських фракцій, на якій заявив про намір створити єдину Українську православну церкву. Цього ж дня ввечері в Адміністрації президента відбулась таємна зустріч Петра Порошенка і всього складу Кабінету міністрів України.

Згодом Верховна Рада підтримала звернення Президента до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні. Виступаючи із трибуни ВРУ, Порошенко запевнив, що поява єдиної православної церкви не порушуватиме право на свободу віросповідання, а також зміцнить єдність для боротьби з російським агресором.

19 квітня Українська автокефальна православна церква оприлюднила циркуляр із закликом до вірян щонеділі після богослужіння молитися за Президента України Петра Порошенка.

Натомість УПЦ МП назвала звернення Ради до Варфоломія «перевищенням влади».

22 квітня Порошенко заявив, що Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ