Влада Німеччини анонсувала фінансову допомогу Україні у війні з росією. Так, нашій державі планують передати 1 мільярд євро грантової допомоги.

Про це у твіттер повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

«Обговорила з міністром фінансів  Сергієм Марченко актуальний стан у фінансовій сфері та надання грантової (1 мільярд євро) допомоги Україні з боку Німеччини. Рада тісному співробітництву між міністерствами фінансів наших країн»,- написала чиновниця у соцмережі.

Варто зауважити, що за останні два місяці Німеччина не надавала велику військову допомогу Україні у війні з росією. Так, ще з кінця березня країна не постачала навіть жодного гідного уваги легкого озброєння нашій державі.

Віцеканцлер, міністр економіки і захисту клімату ФРН Роберт Хабек вирішив пояснити, чому країну звинувачують у недостатній допомозі Україні. На його думку, це відгомони минулого. Держава побудувала «Північний потік-2», попри попередження від Східноєвропейських партнерів.

«Німеччина побудувала «Північний потік-2», незважаючи на анексію Криму, і ігнорувала попередження Східноєвропейських партнерів. Це має ефект. Сьогодні ми стикаємося з боргами, в які ми влізли в минулому», - зазначив міністр.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ