Політичні радники лідерів Німеччини і Франції підтримали позицію України щодо необхідності напрацювати єдиний документ для ефективної роботи Тристоронньої контактної групи.

Про це йшлося під час робочої зустрічі політичних радників лідерів держав “нормандської четвірки”, яка відбулася 13 листопада у форматі відеоконференції, повідомляє сайт ОП.

За словами голови Офісу Президента Андрія Єрмака,  такий документ може надати поштовх Мінському переговорному формату.

“Документ має назву “План спільних кроків учасників Тристоронньої контактної групи з виконання Мінських домовленостей”. Ми розглядаємо цей документ як такий, що стосується імплементації Мінських домовленостей у роботі ТКГ. Цей документ є результатом усіх важливих напрацювань як у Нормандському форматі в минулому, так і в роботі ТКГ. Я вважаю, що у разі знаходження порозуміння цей план спільних кроків може дійсно стати основою великої дорожньої карти, яку ми можемо прийняти на рівні Нормандського формату”, – заявив він.

У документі, який запропонувала Україна, були узагальнені пропозиції, які раніше озвучувалися сторонами на засіданнях ТКГ.

Так, сторони домовилися, що продовжуватимуть проводити консультації для створення єдиної дорожньої карти на основі представленого Україною документа

“Безумовно, наступного тижня наші представники готові бути в Берліні для того, щоб продовжити роботу над документом”, – додав Єрмак.

Нагадаємо, ТКГ взяла за основу український план дії щодо Донбасу.

ІА "Вголос": НОВИНИ