Це обмеження давно обурювало геймерську спільноту: публіка гостро реагує на будь-яку цензуру, і тим більше на ту,  яка спотворює історичну достовірність, 24tv.ua із посиланням на PCgamer.

Відтепер розробники можуть використовувати "символіку неконституційних організацій", але з певними застереженнями. Долю кожного окремо взятого творіння буде вирішувати USK – орган, який накладає вікові обмеження на розважальне програмне забезпечення. При винесенні остаточного вердикту будуть керуватися міркуваннями соціальної адекватності. Зображення заборонених знаків допустимо в тому випадку, якщо воно служить "для художніх або наукових цілей і відображення сучасних або історичних подій".

Це не означає, що Гітлеру в німецькому виданні Wolfenstein II: The New Colossus відразу повернуть вуса, а ринок заполонять шутери з провокаційним змістом: студіям все одно доведеться зіткнутися з роботою контролюючої організації.

Рішення влади привітала німецька асоціація ігрової індустрії. Її члени давно боролися за те, щоб комп'ютерні розваги зрівняли в правах з фільмами. На їхню думку, пом'якшення законодавства сприяє тому, щоб люди могли міркувати і критично оцінювати події минулого.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ