Уповноважений Бундестагу з питань збройних сил, член Соціал-демократичної партії Німеччини Ганс-Петер Бартельс заявив, що розраховує на участь німецьких військових у майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю групі видань Redaktionsnetzwerk Deutschland, передає DW.

За словами Бартельса, Німеччина візьме «активну участь» у разі можливого оголошення миротворчої операції під егідою ООН на Донбасі. При цьому він посилався на текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС та соціал-демократами щодо формування нової «великої коаліції», де можлива миротворча місія ООН на Донбасі розглядається як шлях до миру в цьому регіоні.

Можлива участь німецьких миротворців у місії ООН на Донбасі знаходить підтримку й у лавах німецьких Зелених. Експертка з питань оборони цієї політичної сили Катя Койль (Katja Keul) заявила, що Німеччина має підтримати таку місію «залежно від потреби», у разі ухвалення Радою Безпеки ООН відповідного рішення. Саме таке рішення Радбезу стало б «успіхом дипломатії», переконана представниця Зелених. 

Раніше стало відомо, за яких умов Білорусь відправить миротворців на Донбас. Міністр оборони пояснив, що Білорусь може направити своїх миротворців тільки за згодою Ради безпеки ООН і України.

Нагадаємо, що для вирішення ситуації на Донбасі потрібно близько 24 тисяч миротворців.

ІА "Вголос": НОВИНИ