Про це заявив посол Німеччини в Польщі Рольф Нікель в ефірі телеканалу tvn24, – передає Укрінформ.

«Це питання закрито в політичній та юридичній площині. Але, звичайно, залишається відкритим питання моральної відповідальності і це було підтверджено під час візиту міністра Яцека Чапутовича (глава МЗС Польщі — ред.) до Берліна», – заявив Нікель.

Посол додав, що для німецького уряду це питання є «очевидним», але експерти, юристи й історики можуть вести дискусію на цю тему.

Як інформувалося, політики правлячої в Польщі партії «Право і Справедливість» (PiS) торік ініціювали питання щодо необхідності виплати Німеччиною репарацій Польщі за завдану країні шкоду під час Другої світової війни. Лідер PiS Ярослав Качинський заявляв, що Німеччина немає юридичних підстав, аби відмовляти Польщі у виплаті репарацій. Він висловив переконання, що це питання потрібно підняти на міжнародному рівні.

На наступному тижні в Європарламенті відбудеться конференція щодо виплати Німеччиною воєнних репарацій, яку організовують євродепутати з фракції Європейських консерваторів та реформістів, до складу якої входить PiS.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ