Про це повідомляють Українські Новини.

Також було отримано дозвіл на будівництво сухопутної частини газопроводу в районі Лубміна біля Грайфсвальда.

Компанія стверджує, що гірське відомство міста Штральзунда видало офіційний дозвіл на будівництво 55-кілометрової ділянки газопроводу відповідно до закону про енергетичну промисловість.

На початку листопада 2017 року гірське відомство Штральзунда видало дозвіл на роботи в районі континентального шельфу Німеччини.

Це необхідна попередня умова для видачі дозволу Федеральним відомством із питань судноплавства й гідрографії в німецькій СЕЗ, який планують одержати в першому кварталі 2018 року.

У компанії стверджують, що отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу – Росії, Фінляндії, Швеції та Данії – іде за графіком.

«Nord Stream-2» виконала всі вимоги й очікує отримання дозволу в термін до початку будівництва в 2018 році», -– зазначає прес-служба.

Президент Петро Порошенко вважає ініційований Росією проект будівництва магістрального газопроводу «Північний потік-2» тестом на єдність Європи.

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море в Німеччину.

«Nord Stream-2 AG» – компанія, створена для планування, будівництва й експлуатації газопроводу «Північний потік-2».

100% акцій компанії належать «Газпрому».

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ