Про це заявив депутат бундестагу, голова німецько-української парламентської групи в бундестазі Карл-Георг Вельман, передає «Сегодня».

«Ми працюємо над новою стратегією для стабілізації і розвитку України разом з українцями. Зі значно більшими фінансовими і політичними зусиллями. Це щось нове і буде йти як доповнення до Угоди про асоціацію», – зазначив він.

«Ця (нова стратегія) ще в розробці, не ставши частиною офіційної політики. Це ідея ґрунтовного «плану Маршалла» для відновлення економіки, управління, судової системи тощо. Якщо цей «план Маршалла» почне працювати, то тільки під повним контролем і моніторингом (з боку Німеччини). Європа – це доля України. Але насамперед і ви повинні виконувати свою домашню роботу. Наприклад, як робили поляки після підписання Угоди про асоціацію з ЄС більше ніж 20 років тому», – наголосив Вельман.

Нагадаємо, раніше про необхідність розробки «плану Маршалла» для України заявляв тодішній президент Польщі Броніслав Коморовський. 

План Маршалла – програма економічної допомоги Європі після Другої світової війни. Запропонував 1947 року держсекретар США Джордж К. Маршалл (почала діяти у квітні 1948).

Однією з цілей програми була протидія поширенню впливу СРСР і соціалістичних ідей на країни Західної Європи. Економічну допомогу надавали лише за умови виконання певних вимог у політичній сфері або в сучасних термінах — лише демократичним країнам. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ