Німеччина спростила оформлення віз для українців, знявши свої заперечення щодо приєднання України до Гаазької конвенції. Про це в четвер, 29 липня, оголосила прес-служба німецького посольства в Україні, повідомляють Ukranews.

"Відтепер немає більше необхідності в легалізації українських документів посольством Німеччини в Києві для визнання їх німецькими органами. Таким чином, відпадає і збір за легалізацію", — зазначено в повідомленні.

Справжність паперів тепер буде засвідчуватися спеціальним штампом — апостилем — в одному відповідному відомстві. Апостиль проставляється на документах, які виходять від органів судової влади України, від органів прокуратури, юстиції, на адміністративних документах, документах про освіту і вчені звання, на документах, оформлених державними і приватними нотаріусами та інших документах.

Наприклад, довідка про реєстрацію місця проживання — у МЗС України, свідоцтво про шлюб — у Мін'юсті. Така спрощена система діє для всіх країн-учасниць Гаазької конвенції 1961 року.

Нагадаємо, Гаазька конвенція була прийнята 1961 року, в Україні набула чинності 22 грудня 2003 року. Однак Німеччина весь цей час заперечувала із приводу приєднання України до цієї угоди через рівень корупції в країні і, таким чином, вона не діяла в українсько-німецьких відносинах.

На сьогодні до конвенції також приєдналися близько 100 країн.

ІА "Вголос": НОВИНИ