На це вказала доповідь комісара Буденстагу з питань оборони Ханса-Петера Бартельса, повідомляє Голос Америки з посиланням на видання Defense News.

Бартельс наголошує, що Німеччині буде складно досягнути передбаченого для країн НАТО рівня витрат на оборону у 2% ВВП до 2025-го року.

Defense News відзначає, що німецький оборонний бюджет насправді має вирости з 37 мільярдів євро у 2017-му році до 42.4 у 2021-му, навіть за умови збереження відрахувань на оборону на нинішньому рівні у 1.2% ВВП. Таке зростання має відбутись за рахунок прогнозованого економічного зростання Німеччини.

Комісар Бартельс також відзначив, що причиною викликів, які постали перед збройними силами Німеччини, є не брак коштів, а проблеми управління. Через провальні програми, несправне обладнання та нестачу запчастин, не злітають літаки, не їдуть танки, а військовим підрозділам доводиться позичати один у одного вогнепальну зброю.

«Наприклад, жоден із 6 підводних човнів не був готовим до виконання завдань у 2017 році, а польоти транспортників A-400M регулярно скасовуються через те, що лише частина з 14 літаків справні. На землі, несправності танків «Леопарт 2» сягнули «критичного рівня» і лише 95 з 244 машин готові до виконання завдань», – відзначається у доповіді.

Бартельс протягом багатьох років стабільно звітує про потребу Німеччини збільшити витрати на оборону.

Так у 2015-му році він наголошував, що для участі у перших на той час навчаннях сил швидкого реагування НАТО у Польщі, чимало з озброєнь та спорядження довелося шукати в усьому Бундесвері.

ІА "Вголос": НОВИНИ