Про це відомий німецький журналіст Борис Райтшустер розповів в інтерв'ю сайту «Сегодня».

«Зараз загострилася ситуація у зв'язку з рішенням США ввести більш жорсткі санкції. Тому головне завдання Путіна – переконати Меркель і всю Європу не посилювати санкції, а краще їх взагалі пом'якшити. Це головне завдання, яке стоїть перед візитом президента Росії до Німеччини», – говорить журналіст.

Коментуючи питання про подвійні ситуації, коли Меркель підтримує санкції проти РФ через дії Кремля в Україні, проте Німеччина підтримує будівництво російського газопроводу «Північний потік – 2», що йде в обхід України, Райтшустер зауважив:

«Я вже втомився розуміти і пояснювати собі позиції Ангели Меркель. Це якийсь постійний зигзаг. Був час, коли мені здавалося, що у неї правильна позиція. Але я вже не беруся говорити про позицію Ангели Меркель. Я не можу сказати, за що і проти чого Ангела Меркель у внутрішній і в зовнішній політиці. Її складно зрозуміти».

«Швидше за все, вона за збереження влади за будь-яку ціну, за вирулювання політики в цьому напрямку. Останні 13 місяців я не бачу великого суперництва з Путіним», – додав журналіст.

ІА "Вголос": НОВИНИ