Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 9 листопада.

Голова громадської організації «Схід Фенікс» Світлана Бондаренко каже, що будувати житло для переселенців готовий німецький банк «KFW».

«Ми зверталися до колишнього заступника мера в Луцькій міській раді Сергія Григоренка, тоді він сказав, що нам нічого не «світить», і щоб ми їхали в іншу область. Потім ми об'їхали довколишні села – всюди отримали відмову. Хотіли потрапити й до голови ОДА Володимира Гунчика, але нас і на поріг не пустили, сказали, що він подушки переселенцям не роздає. Нам хоча б 10 сотих».

Переселенці розповіли, що інвестори можуть звести багатоповерхівку чи одноосібні будинки. Зараз є 10 сімей, які у складних обставинах, інші більш-менш облаштувалися. Якщо переселенцям дадуть місце для будівництва, то вони готові, окрім житла для себе, збудувати 5 будинків для волинських воїнів АТО.

Також додала, що подібні проекти щодо будівництва соціального житла вже реалізували у Львівській, Дніпропетровській, Полтавській областях.

Зауважимо, що на Волині є 2947 переселенців, більшість з яких повертатися у старі домівки не планують.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ