Один з членів журі дорікнув Ділану, який не відповідає на всі спроби Шведської королівської академії наук зв'язатися з ним, в зарозумілості, передає «DW».

"Потрібно називати речі своїми іменами: так поводитися неввічливо і зарозуміло", - заявив в ефірі шведського телеканалу SVT письменник Пер Вестберг.

З того моменту, як стало відомо про присудження йому Нобелівської премії, Боб Ділан не відповів ні на один дзвінок зі Шведської академії, не дав жодного інтерв'ю на цю тему і навіть видалив зі свого сайту інформацію про "Нобелівку". Невідомо також, чи прибуде він на урочисте вручення нагород, яке відбудеться 10 грудня в Стокгольмі.

Виступ Пера Вестерберга стало першим публічним проявом обурення Нобелівського комітету. До цього єдиною реакцією на мовчання Ділана було оголошення про те, що Шведська академія припиняє спроби зв'язатися з музикантом.

Мовчання Боба Ділана можна пояснити нелюбов'ю до публічних заходів або боязню спілкуватися з пресою, пише Der Spiegel. За довгі роки своєї кар'єри він був присутній на врученні йому безлічі нагород, серед яких - найвища нагорода Сполучених Штатів медаль Свободи, вручена музикантові президентом США Бараком Обамою, кінопремії і "Оскар", "Золотий глобус" і безліч музичних премій "Греммі".

ІА "Вголос": НОВИНИ