Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр і голова Німецько-російського форуму Маттіас Платцек виступили зі захистом проекту будівництва газогону Nord Stream 2.

Про це повідомляє Польське радіо.

Цими вихідними німецько-російський консорціум значно пришвидшив будівельні роботи в акваторії німецької економічної зони.

Свій протест щодо побудови другої гілки газогону Nord Stream 2 висловили Польща, Україна та багато інших країн, зокрема США, які звертають увагу на те, що це збільшить залежність Європи від постачання російського газу. Європейська комісія зазначає, що проект не відповідає цілям Енергетичного союзу.

Прес-служба Nord Stream 2 повідомляє, що у район будівництва газогону відправлено другмй корабель для прокладання труб. У німецькій економічній зоні труби газогону прокладуть до кінця цього року. Петер Альтмаєр, котрий зараз перебуває у Росії на дводенному німецько-російському економічно-політичному форумі, заявив, що потрібно боротися за якомога кращі відносини між Берліном і Москвою.

Маттіас Платцек розповів, що Nord Stream 2 є підприємницьким проектом, що випливає з потреб Німеччини. «Припинення у майбутньому видобутку вугілля значно змінює енергетичні потреби Німеччини, що зараз полягають у забезпеченні гарантій розумного та стабільного постачання газу в країну», — заявив він.

Незважаючи на протести багатьох країн, Німеччина стала першої країною, що видала всі необхідні дозволи на початок будівництва у своїх територіальних та економічних водах газогону Nord Stream 2.

Зазначимо, що опоненти газогону Nord Stream 2 покладають свої надії на Румунію, яка головуватиме в Європейському Союзі з січня 2019 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ